Hírek

Hírek

FELGYORSULÓ TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS

A felgyorsult IT világban, kiemeltképpen a biztonsági szempontok miatt a bankszektorban, elengedhetetlen a használt szoftverek folyamatos verzióváltása. Ám egy egyedi implementációval rendelkező core banki rendszer esetén, ez nem kis feladat, amelyhez jelentős erőforrások bevonása szükséges a felhasználok részéről is. Ebben tud nagy segítséget nyújtani a tesztautomatizálási szolgáltatásunk. Olvassa el a témában írt „Innováció a szoftvertesztelésben – Megoldás-e az automatizálás?” című cikkünket! >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megismerhesse meg, milyen lehetőségeket rejt a tesztautomatizálás, hogyan használjuk ki előnyeit házon belül és milyen lehetőségeket tudunk nyújtani Ügyfeleink számára a regressziós tesztelés erőforrásigényének és az élesbe kerülő verziók minőségbiztosításának terén.

IBOR

Az IBOR átállás zökkenőmentes megvalósítása egyre nagyobb nyomást helyez a pénzügyi intézetekre. A több évtizede benchmark-ként tekintett IBOR-ok kivezetése és az új, alternatív referencia kamatok alkalmazása az egyes ágazati szereplők tevékenységét szerteágazóan érinti. A változásoknak való megfelelés összetett kihívás elé állítja a piaci szereplőket.

Mi az FX Software-nél szeretnénk megkönnyíteni az átállást a treasury folyamatokhoz kapcsolódóan. Az InFoRex, integrált treasury rendszerünkben elérhető megoldásaink segítséget nyújtanak mind a meglévő IBOR érintett portfóliók (ún. Legacy portfolio) megfelelő nyilvántartásához és átértékeléséhez,
mind az alternatív referencia ráták (ARR) alkalmazásának bevezetéséhez is, továbbá az átálláshoz kapcsolódó kockázatok előzetes számszerűsítésében.

Cikk megtekintése >>

2021.11.06. – BLOOMBERG & FX SOFTWARE

Bloomberg & FX Software közös webinar treasury innovációs témában: a mesterséges intelligencia használatának lehetőségei a sales desk mindennapi tevékenységében.
Az esemény link-je: https://www.bloomberg.com/event-registration/?sid=878677

Akik nem tudtak részt venni az eseményen ezúton tesszük elérhetővé a wbinar-on bemutatott dia sorunkat.

2022.12.28. – INNOVÁCIÓ A SZOFTVERTESZTELÉSBEN – MEGOLDÁS-E AZ AUTOMATIZÁLÁS?

A tanulmány célja az automatizált szoftvertesztelés elméleti és gyakorlati hatékonyságának vizsgálata. Ehhez felmérjük, milyen szempontok szerint érdemes automatizált tesztelői szoftvert választani, valamint rávilágítunk, milyen esetekben hatékonyabb az automatizált tesztelés a manuális teszteléssel szemben. Előbb elméleti síkon vetjük össze a két tesztelési módszertant, majd egy valós üzleti esettanulmányon keresztül mutatjuk be a tesztelői szoftver kiválasztását és végzünk el egy gyakorlati összehasonlító elemzést. Öt automata tesztrendszer összehasonlítása alapján kiderül, hogy az alapvető technológiai és gazdasági követelményeken felül a rugalmasság és a megbízhatóság is kiemelkedő szempont a kiválasztási folyamatban. A tanulmányból kiderül az is, hogy az automatizálás csak ismétlődő tesztelések esetén lehet hatékony. Egy legalább tíz ügyféllel rendelkező szoftvergyártónak azonban megéri az automatizált tesztelés irányába mozdulni.

Link: https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/jelenkori_tars-gazd_folyamatok/article/view/44509