Minikonferencia – Számvitel panel

 

 

 

Az InFoRex 20 jubileumi rendezvénysorozat keretén belül számvitel témában megrendezésre került a minikonferencia sorozatunk második panele.

A szakmai előadást dr. Gulyás Éva a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa és az Fx Software tanácsadója valamint Somogyi Cintia az FX Software számviteli szakértője tartotta.

Előadásukban az IFRS-ekre való áttérés folyamatát és az azzal kapcsolatos várakozásokat mutatták be, mivel mára már minden hazai szereplő az IFRS-ek szerint készíti el beszámolóját. Munkatársaink 2018 nyarán felmérték a bankok és tanácsadóik véleményét az IFRS-ekre való áttérés előnyeiről, hátrányairól, illetve annak nehézségeiről. A felmérés eredményei dr. Gulyás Éva és Somogyi Cintia közösen írt cikkében olvashatóak. A cikk a Gazdaság és Pénzügy című folyóirat szeptemberi lapszámában jelent meg, mely az alábbi linken érhető el: http://www.bankszovetseg.hu/Public/gep/2019/255-283%20GulyasSomogyi.pdf.

A panelbeszélgetés során a szerzők ismertették a kutatás jelentősebb – és esetenként talán meglepő – eredményeit. A résztvevők „kahoot-ok” segítségével a beszélgetés során is értékelhették az IFRS-ekre történő áttérés előnyeit és hátrányait, így lehetőség volt a válaszok összevetésére a felmérés eredményeivel. A panelbeszélgetés a jövőben várható kihívások megvitatásával zárult.

A szakmai előadás után állófogadás és kötetlen beszélgetés következett, a résztvevőknek apró ajándékkal is kedveskedtünk.

További képekért kattintson ide.

 

2019-12-04T16:52:05+00:002019.10.11 |